top of page

Exotická svatba

Aktualizováno: 28. 9. 2019


Také u nás je možné zažít trocha svatební exotiky, jak na to? Napomůže květinová dekorace, která naladí exotickým sluníčkem. Sama jsem se nechala nadchnout květy rostlin z čeledi proteotické, které mají nápadité tvary a barvy korálových útesů. Nejznámější je protea neboli česky stříbřenec pcháčohlavý, který dodá svatební výzdobě exotický nádech.

Pojďte se inspirovat...

Svatební oznámení, v galerii níže, jsem tvořila na přání pro Annu a Petra. Snoubenci plánovali svatbu v duhových barvách a tak si také představovali svatební dekorace, včetně dalších tiskovin. Dalším přáním snoubenců bylo vytvořit netradiční formát oznámení, které by se dalo složit do obálky. Jména na tiskovinách jsou zlacené a technika, kterou jsem použila zároveň vytváří 3d efekt písma.


Na obrázku výše je detail 3D zlaceného písma jmen snoubenců.


Také pudrové barvy v kombinaci s barvami a exotickými tvary květů jsou oblíbeným motivem nejen svatebních kytic ale i květinového dekoru svatebních stolů. Exotické květy jsem si vybrala také pro jednu ze svých kolekci svatebních tiskovin pod názvem Pivoňky Blush. Jde o kolekce na obrázcích níže, která byla vytvořena v duchu něžných pastelových tónů mátové a růžové, v angličtině se ji říká blush, od toho je i název samotné kolekce. Okrasou květinové kompozice je právě květ protey, celou kolekci najdete na odkazu níže: https://www.budeveselka.cz/kolekce-pivonky-blush


Fleur s nádechem jižní Itálie či Španělska dosáhnete aranžmá kytic ve starých kovových ikebanách na nožce.

Na snímku výše jsou květy umístěné na dřevěný rám, který poslouží jako svatební obřadní brána.

Také korsáž z drobných kvítků, které se opakují také v něvěstině kytici, bude ozdobou každého ženicha.

Nakonec středomořskou atmosféru nahradí břeh hosrkého jezera.

Zdroj: Pinterest.

bottom of page